Bedrijfsleven is topsport


Bedrijfsleven is topsport. Net als bij topsport is optimaal presteren in het bedrijfsleven een ultieme doelstelling. Zeker in deze huidige tijd. Van werknemers en leidinggevenden wordt verwacht dat ze bedrijfsatleten zijn.

De eisen die het bedrijfsleven tegenwoordig stelt aan werknemers zijn hoog. Men moet veel, snel en optimaal presteren, net als de topsporter.
Wat vandaag nieuw is, is morgen oud en dus staat men constant bloot aan veranderingen. Wil men de veranderingen waar ieder bedrijf en iedere manager mee te maken krijgt soepel en gemotiveerd laten verlopen, dan is de training verandermanagement onontbeerlijk.
Lees verder… verandermanagement »

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat als men tot optimale en duurzame resultaten wil komen er effectief en efficiënt getraind moet worden op de drie pijlers waar de mens op drijft: de mentale, de emotionele en de fysieke as.
Iedere as wordt aangedreven door een ‘batterij’. De drie batterijen zijn niet los van elkaar te zien, dus als één van de drie leegloopt of niet volledig opgeladen is, lijden de andere batterijen daar ook onder. Bij presteren onder druk is men zo sterk als zijn zwakste batterij.
Pas als alle drie de batterijen volledig opgeladen en in balans zijn, is er energie om optimaal te presteren. Hoe dit gedaan kan worden, leert men in de training energiemanagement.
Lees verder… energiemanagement »